Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Aanmelden

Aanmelden
Wanneer je na het doornemen van de website hebt besloten graag bij ons in therapie te komen, kun je je via het sturen van een mail aanmelden. Nadat we je mail hebben ontvangen en gelezen, zal één van ons binnen een paar dagen contact met je opnemen voor het plannen van een telefonische screening.

Wachttijd
Voor een traject in de generalistische basis GGz (gbGGz) bedraagt de wachttijd tot het intakegesprek  momenteel 8 weken.
Voor een traject in de gespecialiseerde GGz (sGGz) hebben wij een tijdelijke cliëntenstop omdat de wachtlijst al meer dan 6 maanden is.
Wij bieden - voor trajecten in de generalistische basis GGz (gbGGz) - binnen enkele weken een (gratis) beeldbel screening aan (van ong 20 minuten) om na te gaan of je met jouw klachten bij ons terecht kunt (om te voorkomen dat je lang moet wachten op een intake en dan alsnog te horen zou krijgen dat behandeling bij ons vanwege specifieke problematiek/kenmerken niet passend is).
Na het intakegesprek kan de behandeling meteen van start gaan.

Telefonische screening
Na je aanmelding via e-mail of ons contactformulier op de website nemen we contact met je op om een telefonische screening te plannen. Hierin staan we stil bij je klachten en je hulpvraag, lichten wij toe hoe we werken en gaan we na of er een match is. Als we er na dit gesprek beiden vertrouwen in hebben, dan nodigen we je uit voor een intakegesprek.

We zullen je dan vragen om een geldige verwijsbrief van je huisarts aan ons toe te sturen vóór het intakegesprek. Een verwijsbrief moet het volgende bevatten: 

  • De AGB code van de verwijzer
  • Vermoeden van een DSM benoemde psychische stoornis
  • Specificatie gbGGz of sGGz
  • Betreft het een eerste aanmelding of een heraanmelding 

Intake
Tijdens dit gesprek gaan we dieper op je klachten in en inventariseren we hoe deze zijn ontstaan en in stand worden gehouden. We ontwikkelen een gezamenlijk ziektebeeld/-besef en bespreken welke vorm van behandeling hierbij aan zou kunnen sluiten. We kunnen je de nodige uitleg geven, zodat je voor de start van je behandeling een goed beeld hebt van waar je aan begint. Gedurende dit gesprek koppelen we ook aan je terug welke DSM-diagnose gesteld kan worden.

Behandeling
Zodra je kunt starten met de behandeling, zullen we (doorgaans) wekelijkse afspraken plannen. In de loop van de behandeling kan dit verschuiven naar een wat lagere frequentie.

Aanmelden

Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren