Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Kosten

Momenteel heb je als zorgverlener in Nederland de keuze om wel of juist geen contracten af te sluiten met de verschillende zorgverzekeraars. Een groot voordeel van het aangaan van contracten is dat het snel duidelijk is hoe groot het deel van de zorgkosten is dat je vergoed krijgt.

Een belangrijk en in onze ogen kwalijk nadeel is echter dat de zorgverzekeraar als er een contract met hen loopt ook invloed mag uitoefenen op de inhoud en het verloop van de behandeling. Dit zien wij als een groot probleem. Wij vinden dat de inhoud moet worden bepaald door de Nederlandse multidisciplinaire richtlijnen alsook wat het meest recente wetenschappelijk onderzoek uitwijst. Organisaties als de VEN, VGCT en Vst en ISST bewaken dit. In onze ogen moet dit dus bij de inhoudelijke deskundigen liggen en niet bij de financierder.

De verschillende zorgverzekeraars hebben daarnaast ook ieder hun eigen eisen voor de verslaglegging, wat de administratieve last voor ons onoverzichtelijk groot maakt en ook ten koste kan gaan van het bieden van een passende, kwalitatief hoogstaande behandeling.

Wij hebben er dan ook bewust de keuze voor gemaakt om de komende periode geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars. Mocht je jezelf hier uitgebreider over willen informeren, dan verwijzen we je graag naar www.contractvrijepsycholoog.nl.

Om je alsnog te voorzien van een overzichtelijke weergave van de vergoedingsmogelijkheden, hebben wij hieronder e.e.a. op een rij gezet. Wij adviseren je daarnaast om voorafgaand aan je behandeling zelf ook contact op te nemen met de zorgverzekeringsmaatschappij waarbij je bent aangesloten, zodat je later niet voor financiële verrassingen komt te staan. 

Heb je een (volledige) restitutiepolis? 
In dat geval heb je vrije keuze om zorg af te nemen bij welke zorgverlener je maar wilt (mits zij voldoen aan enkele eisen, wat in ons geval zo is) en dan krijg je de volledige zorgkosten vergoed. Na afloop van je traject (of als je een langer traject hebt; precies één kalenderjaar na de start van je traject), ontvang je van ons een rekening, die stuur je door naar je zorgverzekeraar, zij betalen je 100% uit en jij betaalt daar vervolgens onze factuur weer van. 

Heb je momenteel een naturapolis? 
In dat geval krijg je alleen 100% van de zorgkosten vergoed als je zorg afneemt bij een zorgverlener die wél gecontracteerd is met de zorgverzekering. Dat zijn wij dus niet. Alsnog krijg je het grootste gedeelte van de zorgkosten die je bij ons maakt vergoed, maar het percentage varieert (afhankelijk van de zorgverzekeraar en het traject) tussen de 65 en 80 procent van het totaalbedrag. Dit kan oplopen tot honderden euro’s (afhankelijk van hoe uitgebreid je traject bij ons is). 

Ook bij dit type polis krijg je na afloop van je traject (of als je traject langer dan een jaar duurt precies één jaar na de start van je traject) van ons een rekening. Jij dient deze in bij je zorgverzekeraar, krijgt vervolgens het afgesproken gedeelte van hen vergoed, en je vult dit dan zelf aan tot het totaalbedrag. 

Het is dus belangrijk dit vooraf goed te checken bij je zorgverzekeraar en hierin bewust een keuze te maken, ook voor het afsluiten van toekomstige zorgverzekeringen (aangezien het verschil tussen een natura- en een restitutiepolis doorgaans op maandbasis maar enkele euro’s bedraagt). 

Wat voor zorgverzekering je hebt en welk percentage van de zorgkosten er dus vergoed wordt, kun je vaak online of in je ontvangen correspondentie terugvinden, en anders kun je hiervoor ook telefonisch contact opnemen met je zorgverzekeringsmaatschappij. Gegevens waar zij om kunnen vragen zijn de AGB code van onze praktijk (ONE Psychotherapie en Coaching: 94065646) en van ons persoonlijk (Quincy van Dieren: 94016055; en Maartje van Dieren: 94101221). 

Voor meer informatie over de verschillende soorten polissen kun je o.a. terecht op www.independer.nl. Je vindt daar o.a. ook een overzicht van zuivere restitutiepolissen. 

Start je bij ons een coachingstraject? 
Doorgaans wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak is een vergoeding van- of tegemoetkoming in de gemaakte kosten en geïnvesteerde tijd wel bespreekbaar met je werkgever/leidinggevende. 

Wij hanteren een tarief van €125,- tot €175,- per uur (afhankelijk van enkele voorwaarden; dit wordt voorafgaand aan de sessies met je doorgenomen). 

Annuleren van afspraken
Je kunt je afspraken tot 24 uur voor aanvang kosteloos annuleren via e-mail of telefonisch. Wanneer je een afspraak minder dan 24 uur voor de geplande afspraak afzegt, wordt deze bij je in rekening gebracht. Het tarief daarvoor is €85. De verzekeraar vergoedt dit niet.

Betalingsvoorwaarden 
Op alle bovenstaande verrichtingen zijn onze betalingsvoorwaarden van toepassing.

Contact

Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren